SymfoZone voortaan 2 uur

Vanaf zondag 6 oktober duurt SymfoZone een uur langer. Aanvangstijdstip blijft 21.00 uur.

Vanwege de verplaatsing van het radioprogramma dat na SymfoZone werd uitgezonden, is er voor de show een uur zendtijd vrijgekomen. Voor het eerst in het bestaan van het programma wordt in dit vijftiende radioseizoen de volgende, minimale, koerswijziging ingezet:

Het ‘normale’ programma (met de vaste items releases, nieuws en concertagenda)  dat wordt uitgezonden tussen 21.00 – 22.00 uur zal voortaan nieuwe en recent uitgebrachte prog en symfo bevatten.

Het uur tussen 22.00 – 23.00 uur wordt gevuld rond een vast thema en put uit de rijke historie van de prog van de afgelopen 40+ jaar. Als een rode draad loopt het ‘Symfo-alfabet’ door dit thema-uur: een heel uur gevuld door artiesten met dezelfde beginletter. Het spits wordt afgebeten door – hoe verrassend – de ‘A’.  Soms is het centrale thema van dat uur een compleet ander onderwerp (bijvoorbeeld: boeken als inspiratiebron, muziek met of van symfonie-orkesten, of live-registraties).

Via Facebook wordt bekendgemaakt wat de inhoud en het thema van de eerstvolgende uitzending zal zijn. Volg je SymfoZone nog niet op Facebook? Dan wordt dat de hoogste tijd: www.facebook.com/symfozone.

English version:

As of October 6th, SymfoZone will be a 2-hour show. The first part (between 9-10PM) will consist of primarily new and recent releases. The second part (10-11PM) will be centered around a theme. There will be various themes throughout the season, but one theme will regularly return: The SymfoZone Prog  Alphabet.