Nieuwe Nederlandse progband: Minor Giant

  • Debuutalbum On The Road gepland voor eind 2012
  • Band opent eerste Progmotion Festival op 1 september 2012

De Nederlandse progband Minor Giant is opgericht door toetsenist/componist Rindert Lammers en drummer Roy Post. De muziek laat zich het beste omschrijven als ‘klassieke’ symfonische rockmuziek met invloeden van hedendaagse progartiesten als Jem Godfrey (Frost*) en Neal Morse.

Ontstaansgeschiedenis

Begin 2011 plaatste Lammers een door hemzelf ingespeelde demo op Facebook, vergezeld van een oproep aan muzikanten zich te melden. Het doel: een volwaardige band formeren om gezamenlijk vorm te geven aan zijn visie. Het resultaat moet uitmonden in een album dat als titel On The Road meekrijgt. Lammers over het concept: “Het thema handelt over de verschillende wegen die mensen in dit leven bewandelen. De teksten gaan over de hoop en kracht die we nodig hebben in onze reis door het leven.”

De band heeft de naam Minor Giant meegekregen, omdat “wij – als band – misschien klein zijn, maar we zijn tot grootse dingen in staat. Andersom voelen wij ons – als mensheid – groot, maar wij stellen eigenlijk niet zo veel voor. Die tegenstelling sprak mij erg aan”, aldus Lammers. “Er wordt keihard gewerkt om de debuutplaat eind 2012 gereed te hebben.”

Progmotion Festival

Nog voordat On The Road uitgebracht zal wordt, kun je de band live aan het werk zien. Minor Giant is door de mensen van Stichting Progmotion gevraagd de eerste editie van het Progmotion Festival te openen. Het festival vindt plaats op zaterdag 1 september 2012 in De Pul te Uden. Behalve Minor Giant treden tijdens dit festival Galahad (Groot-Brittanniƫ) en Wolverine (Zweden) op. Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop.

 

Minor Giant bestaat uit:

Rindert Lammers – toetsen

Roy Post – drums

Jordi Repkes – gitaar & zang

Harry den Hartog – bas & zang

Jos Heijmans – toetsen & zang