Minor Giant presenteert nieuwe bassist

  • Rik van Dommelen volgt Harry den Hartog op als bassist
  • Details over Northern Prog Festival op 12 oktober in Siegerswoude (FR)

Nieuwe bassist: Rik van Dommelen

Met veel plezier, trots en opwinding maakt Minor Giant melding van de nieuwe bassist, Rik van Dommelen. Zoals tegenwoordig welhaast gebruikelijk is, was ook Rik (23) een internetontdekking. Minor Giant kwam hem op het spoor middels YouTube. In enkele filmpjes waren zijn verrichtingen te volgen in nummers van Spock’s Beard, DeeExpus en Flying Colors. Dit kon wel eens de man zijn waarnaar de band op zoek was. Het talent van Rik werd eerder dit jaar ook al zichtbaar tijdens het Marillion Weekend in Port Zélande, alwaar hij het podium betrad om samen met de band het nummer The Other Half te spelen.

Rik: Ik was meteen verkocht toen ik de demo van ‘On The Road’ hoorde. Toen ik daadwerkelijk gevraagd werd als bassist voor Minor Giant, kon mijn enthousiasme niet op. Het is een grote eer om met zulke fantastische mensen (en niet te vergeten, steengoede muzikanten) samen te mogen werken. Omdat we allemaal dezelfde passie voor muziek delen verwacht ik veel goeds, en ik kijk ontzettend uit naar onze toekomstige ondernemingen!”

Het eerstvolgende optreden waar je de band met hun nieuwe aanwinst kunt zien en horen, is het Northern Prog Festival op 12 oktober aanstaande. Welkom, Rik!

Northern Prog Festival

Minor Giant speelt op 12 oktober op het Northern Prog Festival in het Friese Siegerswoude. De band betreedt om 17.00 uur het podium voor een set die 75 minuten zal duren. Naast nummers van het debuut ‘On The Road’, staan er enkele covers op het repertoire.

 

Minor Giant

Op de afbeelding van links naar rechts:

Rindert Lammers

Jordi Repkes

Rik van Dommelen

Roy Post

Jos Heijmans

 

www.minorgiant.com

www.facebook.com/minorgiant

www.youtube.com/minorgiant