Minor Giant maakt de balans op

  • Debuut-CD On The Road nadert voltooiing
  • Festivaloptreden op 12 oktober in Siegerswoude (FR)
  • Zoektocht naar een nieuwe bassist

Nu alle opnames voor de debuut-CD On The Road zijn afgerond, begint Minor Giant zeer binnenkort met het mixen ervan. De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar heel lang zal het nu niet meer duren.

Minor Giant bevestigd voor Northern Prog Festival

Vooruitlopend op de release is Minor Giant begonnen met het plannen van de releaseparty, en de verdere invulling van het jaar 2013. Een optreden in het najaar staat inmiddels vast: Minor Giant speelt op 12 oktober op het Northern Prog Festival in het Friese Siegerswoude.

Afscheid van bassist Harry den Hartog

Wat in 2011 begon als een project, ontwikkelde zich al snel tot een band. Van de rol van bassist Harry den Hartog was bekend dat deze projectmatig zou blijven. Zijn betrokkenheid bij On The Road zal duren tot en met de releaseparty, waarna ieder zijns weegs gaat.

Harry_Parktheater

“Toen ik twee jaar geleden door Rindert werd gevraagd om deel te nemen aan zijn (toen nog) ‘project’ hoefde ik niet lang na te denken”, aldus Harry. “De demo van On The Road vertelde mij dat ik hier te maken had met een jong talent. Van het begin af aan is het voor mij echter een project geweest, en dit is zo gebleven. Dus nu is het moment gekomen om na de release van de cd te stoppen bij deze band. Ik heb wel met heel veel plezier met deze talentvolle, sympathieke, enthousiaste en gezellige muzikanten samengewerkt, maar voor mij is het nu tijd voor weer een nieuwe uitdaging. Ik wens mijn nieuwe vrienden heel veel succes met de band Minor Giant …. en heb er alle vertrouwen in dat ze het ver gaan schoppen.”

Minor Giant is Harry enorm veel dank verschuldigd voor zijn inzet, inbreng, muzikaliteit en professionaliteit, zowel in de studio als op het podium.

Vacature bassist

Hierbij roept Minor Giant zeer gedreven, getalenteerde en gemotiveerde progbassisten van Nederland op om zich te melden op info@minorgiant.com. Zij willen alles van je muzikale geschiedenis weten, voorzien van video- en/of audiomateriaal. Voor meer informatie en een indruk van wat de band van je verwacht, kun je terecht op de website, Facebook-pagina en het YouTube-kanaal.